RUIMTELIJK WERK

 

a Smell of Fashion

2008

 

de geurmachine 

'Smells like Worldpeace'

met ontwerpen van modevormgever

Antoine Peters

in de duotentoonstelling

'a Smell of Fashion'

 

 

 

voorraadfles met 'Worldpeace'
voorraadfles met 'Worldpeace'


Smells like Worldpeace
2007

 

 

 

Smells like Worldpeace is een geurmachine. De toeschouwer kan deze machine in werking zetten door te bellen naar het telefoonnummer dat er bij vermeld staat. Eenmaal in werking verspreiden de vijf parfumflesjes een wolkje Worldpeace in de ruimte. Deze Worldpeace heeft een positieve uitwerking op de stemming van de toeschouwer. De Worldpeace kan worden meegenomen op geurviltjes voor op de mobiele telefoon. 

 

 

 

 

 

 

Nieuw Jaar Nieuw Werk: een vat vol verrassingen

 

door Jennifer Faasen DOETICNHEM - Blikvanger op de expositie Nieuw Jaar Nieuw Werk (NJNW) in de Doetinchemse Gruitpoort Galerie is ongetwijfeld de geurmachine van Helene Gandolfi. VORIGE STARTSTOP1/1VOLGENDE

Geurmachine? Inderdaad, via een ingenieus systeem worden er wolkjes parfum de lucht ingespoten. De machine treedt in werking zodra het bijbehorende 06-nummer wordt gebeld. Na wat gekraak en geplof stuurt de machine het oranjekleurige parfummetje uit vijf flesjes tegelijk alle kanten op.

De installatie is een mooi voorbeeld van de uiteenlopende kunstvormen die jonge kunstenaars na hun opleiding hanteren. Want de lichting 2007 van NJNW ontvouwt zich als een vat vol verrassingen. Zelfs de traditionele schilderkunst bevat een aantal opmerkelijke vondsten. Zoals in de gedurfde onderwerpkeuze van Paul van der Donk: schijnbaar alledaagse voorwerpen en bouwsels. Van mattenklopper tot desolaat bushokje, geschilderd met zo'n oog voor detail dat ze het alledaagse ontstijgen.

Ook de hondenportretten van Marleen Verheij oefenen aantrekkingskracht uit. Het is de teckel ten voeten uit, in een niet aflatende reeks, zonder dat de herhaling tot verveling leidt.

- Expositie Nieuw Jaar Nieuw Werk: was te zien 18/1 t/m 29/2 2008 Gruitpoort Galerie, Hofstraat 2 Doetinchem.
www.gruitpoort.nl
 

 

 

 

 

Rijksmuseum Twenthe

2008

 

Tentoonstelling van de geurmachine in het Rijksmuseum Twenthe gekoppeld aan workshops voor scholieren van middelbare scholen uit de omgeving van Enschede. 

 

Media Art Festival Friesland

2007

'Perpetuum Mobile'
'Perpetuum Mobile'


Perpetuum Mobile

2006

'Perpetuum Mobile' is een kunstwerk waarbij mobiele telefoons elkaar 'oneindig' blijven bellen zodra het eerste toestel in werking is gezet.

Ontworpen voor de Universiteit Twente.

'Perpetuum Mobile'
'Perpetuum Mobile'MOBIEL

2004/05

 

Het eerste belbare 'MOBIEL' 

ontwerp Helene Gandolfi

uitvoering in samenwerking met René BrunsMOBIEL

2004/05

 

Tentoongesteld in de vitrine van het Groot Handelsgebouw Rotterdam.

Mupi Laaressingel Enschede
Mupi Laaressingel EnschedePoster

'Smells like Worldpeace'

MUPI-route Enschede 2007
ontwerp en foto:

Helene Gandolfi